Wim Kok

Bolhoed Vader Abraham eindelijk terecht!


"Hoofddeksel Pierre Kartner maakte
 bijzondere zwerftocht"


Dinsdag 30 juni werd de eerste bolhoed Vader Abraham  gestolen. Uit foto's die samen met de hoed werden bezorgd bij het Rariteitenkabinet blijkt dat de hoed een bijzondere zwerftocht heeft doorgemaakt. Een reconstructie...

"Het hoedje betekent veel voor me", zegt Pierre Kartner op 29 juni tegen zijn vrouw. Een dag later wordt het hoofddeksel echter door een onbekende op ruwe wijze van de voorgevel van het huis van de zanger weggerukt. Samen met zijn grijze baard is het bolhoedje al 32 jaar het handelsmerk van de man die onder meer 'Het kleine café aan de haven' en het 'Smurfenlied' zong.

Uit foto's blijkt dat deze onbekende wel eens ex-premier Kok kan zijn. De ex-premier, die zich na zijn vertrek uit het torentje stierlijk verveelt, heeft de hoed uit mogelijk uit baldadigheid meegenomen. Boze tongen beweren dat Kok politieke motieven heeft voor de brute ontvoering. Het kleinood bevond zich immers op het hoofd van Vader Abraham toen deze vol bewondering Pim Fortuyn toezong. Fortuyn was de man die de PVDA de grootste nederlaag ooit bezorgde.  

Lijflied LPF

Via Wim Kok is de hoed waarschijnlijk op het Binnenhof beland. De foto's tonen aan dat daar Mat Herben het geval op zijn hoofd heeft gezet. Herben herkent zich in de teksten van Kartner. "Het lied over Pim Fortuyn was natuurlijk ontroerend. Maar er gaat niets boven 'Het kleine café aan de haven'. Daar zijn de mensen gelijk en tevree. Die tekst is volledig in overeenstemming met het gedachtegoed van Pim", zei de voormalige woordvoerder van de Landmacht nog onlangs in de Strijdkreet.

De LPF zingt uit volle borst 'Het kleine café aan de haven'

Lijkenpikkerij

De laatste drager van het voorwerp is vermoedelijk Gerard Joling. Op een verkiezingsfeest van de LPF moet Joling de bolhoed hebben ontvreemd. Bekend is dat Joling wraakgevoelens koestert jegens Vader Abraham. Dat heeft verschillende redenen. "Die smurfen van Abraham zingen hoger en zuiverder dan ik", vertrouwde Joling ooit zijn vriend Marco Borsato toe.

Het ergst vindt Gerard Joling dat Pierre Kartner een lied heeft opgenomen over de inmiddels overleden Pim Fortuyn. 'Die Kartner is echt passé', schrijft Joling in Panorama, "Zo'n man met een nepbaard die al jaren op eigen kracht geen hit meer weet te scoren. Die grijpt dan opeens het leed om het overlijden van Fortuyn aan om weer op TV komen. Dat vind ik zo'n lijkenpikkerij." 

 

 

 

Naar begin pagina home E-mail Reacties op deze site Toelichting Persberichten Volgende pagina