Willibrord speurt vermiste organen op!

Hoofden in achtertuin van bekende televisiejournalist

Al weken wordt er gezocht naar de vermiste organen uit het Alder Hay ziekenhuis te Liverpool. In samenwerking met interpol wist de journalist Willibrord Frequin de organen te achterhalen. Willibrord, die eerder met dit bijltje had gehakt, onthulde afgelopen zaterdag in het bijziend oog van het gewapend blauw, drie latexpotten met organen. Een van de potten bleek een hoofd te bevatten...

In september vorig jaar bleek dat in verscheidene Britse ziekenhuizen meer dan 11.000 harten van overleden kinderen lagen opgeslagen. Het nu in opspraak geraakte Alder Hey-ziekenhuis in Liverpool heeft er meer dan 2000. De kinderen waren allemaal gestorven aan hoofdpijn. Uit een officieel onderzoek kwam naar voren dat in enkele van de latexpotten, waarin de organen worden bewaard, leeg was (zie foto). 

Interpol schakelde de razende reporter Willibrord Frequin in bij de zoektocht. "Frequin had eerder met dit bijltje gehakt", meldde commandant Bretelnest van Interpol. Via zijn oude contacten wist Frequin in een mum van tijd de potten te traceren. De organen bleken te worden verhandeld in hetzelfde circuit van de 'hoofden affaire'. Deze affaire maakte van Frequin in een klap de bekendste journalist van Nederland. Opmerkelijk was dat Willibrord zelf bijna boven op de bron zat. De potten werden gevonden in het schilderschuurtje in Frequin's achtertuin. "Mijn schilder bewaarde daar wat spulletjes", zie de man met de zachte 'G', "maar kennelijk ook wat organen". Willibrord meldde het Rariteitenkabinet niet opnieuw hoofdpijn te zullen krijgen van de organen. Daarvoor heeft hij een veel te groot bord voor zijn kop.

In Alder Hey werkte ruim vijf jaar de Nederlandse patholoog Dick van Velzen, tegenwoordig werkzaam in Den Haag. Van Velzen is er goed ziek van dat zijn naam de laatste tijd steeds opduikt in de Britse affaire. Hij liet het Alder Hey al in een vroeg stadium weten dat er iets niet klopte: "Ik wist dat er met de potten werd geknoeid. Om aan geld te komen heeft het armlastige ziekenhuis de belangrijkste organen verkocht". Het verbaasd van Velzen niet dat de potten in Nederland opduiken. "Nederlanders kijken vaak op tegen de intelligentie van de Engelsen. Door een hoofd te kopen, beschikt men over zogenaamde kunstmatige intelligentie", aldus de ontredderde arts.

In tegenstelling tot Nederland, is in Groot-Brittannië geen geld om de bewaarde organen te onderzoeken. Dit is volgens Veldhuizen de reden waarom zijn collega Dick van Velzen de organen zo lang bewaarde, hopend op geld om in de toekomst wel onderzoek te kunnen doen. Dat de organen worden verkocht om aan geld te komen, is voor Van Velzen extra zuur.


   Naar begin pagina home E-mail Reacties op deze site Toelichting Persberichten Volgende pagina