WIEISW.GIF (2823 bytes)

Reacties uit het land

 


Op deze pagina treft u enige reacties van bekende en minder bekende Nederlanders. Opvallend zijn de uitspraken van Tineke de Nooij over haar teruggevonden vinger. In een vraaggesprek met VPRO radio zij ze hier nog over: 'Het is een schande dat zoiets op internet gepubliceerd kan worden.' Inmiddels is ze een stuk milder: "Het rariteitenkabinet heeft er ook voor gezorgd dat ik een dierbaar lichaamsdeel terug heb gekregen."

   


Een reactie van Sporty naar aanleiding van declaraties Bram Peper (18-2-2000)

Het is toch de normaalste zaak van de wereld dat je na een dineetje met Margriet Hermans ff goed in conditie wil komen middels een dubbele massage bij ''t roze lantaerntje' voordat je gaat dineren met de vooraanstaande Belgische politicus Goedele Liekens? 

Niks vreemds aan toch?
Restaurants hebben verdiend, '''t rode Lantaerntje' heeft verdiend en in het kader van de Europese eenwording heeft hij het ook nog eens internationaal aangepakt.

Hulde.

Sporty. 


Een reactie van Eva naar aanleiding van het filmrolletje uit Srebrenica (14-12-99)

Ik heb net het stukje gelezen over het 'verdwenen' fotorolletje. Wat je mening ook is over de gang van zaken rondom Srebrenica (ik hoop dat je je dan ook afvraagt waar je je mening op baseert), ik vind het ziek en misselijkmakend om met zoiets ernstigs op zo'n manier de spot te drijven. Bovendien lijkt de eeuwige zondebok altijd weer de militairen ter plaatse te zijn, lekker makkelijk. Ooit wel eens bij stil gestaan wat dit soort
'leuke' geintjes aan kunnen richten bij mensen die dit meegemaakt hebben en wiens leven toch al in de poeier is? Of is onze zogenaamde vrijheid van meningsuiting (overigens bevochten door, jawel, militairen!) belangrijker dan eens goed na te denken over het onderwerp waar je wat over wilt roepen? Zodat je in ieder geval een klein beetje weet waar je over praat? 

Ik wil best je reactie eens horen, ik ben benieuwd of je meer verstand en inlevingsvermogen hebt dan uit dit stukje blijkt.

Dankjewel voor je gemeende reactie. Wij vinden dat wanneer het leger, de Verenigde Naties en de verantwoordelijke minister zoveel fouten maken, een verdwenen filmrolletje best virtueel tot leven mag worden gewekt. We kunnen je machteloosheid als betrokkene daarentegen ook goed voorstellen.

Het Rariteitenkabinet.


Eric Brouwer in een reactie de natte zoen van Maxima (3-1-2000)

Dit is de beste site die er op het hele internet bestaat,  echt waar!!!!!!
Ik kom hier zeker 3 keer per week om op de hoogte te blijven.

icq 36379914


 

Chauffeur Lady Di stuurde laatste foto's Di en Dodi (26-10-99)

Ik ontken elk gerucht dat beweert dat ik op de bewuste nacht  in Parijs op mijn motor achter een BMW aanreed.I have never met this woman, I have no recollection as to how these photo's came to my possession. Ik heb hun auto niet afgesneden, zelfs niet toen ik me, zoals beweerd wordt, in rare bochten moest wringen om door de voorruit deze foto's te flitsen. Gelukkig stond mijn motordrive, volgens de geruchten, aan, zodat goed te zien welke gevolgen het niet dragen van een veiligheidsgordel heeft.


Mark Kolen in Wie Wat Waar bij Worldonline (26-11-98)

Bart de Graaff's nier terecht

Het rariteitenkabinet heeft beslag weten te leggen op de nier van Bart de Graaff. Een Belgische dokter schonk de nier aan het rariteitenkabinet. De man had wroeging gekregen van een illegale operatie die hij 22 jaar geleden op Bartje uitvoerde. Tijdens een vakantie in de Ardennen kreeg de toen nog kleinere Bart last van een acute blindedarmontsteking. Hij moest onmiddellijk geopereerd worden. De chirurg had echter gokschulden en een spilzieke vrouw, en zat duidelijk om cash verlegen. Hij besloot dan ook stiekem de nier te verwijderen en deze te verkopen. De man bewaarde het ding echter in zijn koelkast en kreeg na 22 jaar last van zijn geweten. Bart's nier ligt nu te pronken in het rariteitenkabinet.


Reactie Wil Linders 

Als nierpatient is dit niet leuk ! (bart's nier) Ik wens de redactie veel nierlijden !

Geen Hoogachtend

Wil Linders

Dank je voor je verwensingen. Wij geloven echter dat Bart de Graaff geen enkele gêne voelt wanneer hij of zijn personeel onschuldige mensen publiekelijk voor paal zet. 

Het rariteitenkabinet


Richard van Dam in PCMagazine (7-10-1998)

Ik ben in tijden geen betere site op internet tegengekomen, meldt Richard van Dam over het rariteitenkabinet. Ze hebben een bijzondere manier gevonden om de mogelijkheden van internet optimaal te benutten. Dit uit zich niet in technische hoogstandjes, maar door het bundelen van vereende krachten om via internet verborgen doofpotten boven tafel te krijgen. Er komt dan opeens verbazingwekkend veel naar boven. 


Planet Multimedia (19-10-1998)

Iets leuks: in nieuwsgroepen afgelopen dagen de 'rel' van het rariteitenkabinet, de ontbrekende vinger van Tineke de Nooij. De presentatrice, die columns op Internet maakt, zou een klacht indienen tegen het kabinet vanwege de publicatie. Heette dat in tv-termen niet een 'docusoap', of gaat dit nog eens stapje verder?


Tineke de Nooij tegen VPRO radio (12-10-1998)

"Ik vind het ongehoord dat zoiets in Nederland gepubliceerd kan worden. Dat mijn missende vinger na zoveel tijd weer naar boven wordt gehaald, is op zich al bedenkelijk. Maar dat er nog gekken zijn die zoiets op internet plaatsen is ronduit pervers. Ik ga nu met mijn advocaten kijken wat wij hier tegen kunnen doen. Of we een beroep doen op het portretrecht, dat ik op alle tien mijn vingers heb, weten we nog niet. Mogelijk appeleren we aan het overtreden van de goede zeden. Als we dit niet snel tegen houden is dat heel slecht voor Nederland...."

Tineke de Nooij op haar eigen internetsite (13-10-1998)

Lees in Tienmail eens de brief van "missende vinger Laat je niks wijsmaken, ik heb nooit tien vingers gehad, ben er niet gefrusteerd over, heb nooit een interview gedaan met de VPRO, kortom het is een achtelijk* verhaal en lach me eigenlijk suf dat iemand tijd heeft om zulke maffe verhalen te bedenken.

Weet je wat me ook altijd zo verwonderd? Dat mensen dreigen met hun advocaat. Ik kijk wel uit om er een te bellen, want het kost je zo een paar duizend gulden en wat win je er dan mee??

Tineke de Nooij in Privé (8-11-1998)

" Nadat ik mijn vinger verloor had ik altijd een leeg gevoel. Mischien is dat de reden geweest dat ik zoveel at. Nu de vinger terug is, voel ik mij een completer mens. Ik denk dat ik veel minder ga eten en weer snel op mijn oude gewicht ben."

*) Dit is de letterlijke tekst van 13-10-1998, op 16-10-1998 werd het woord achtelijk veranderd in vreemdsoortig, de overige schrijf- en spellingsfouten bleven gehandhaafd!


Woordvoerder Openbaar Ministerie in Nova (14-10-1998)

" Momenteel onderzoekt het OM welke mogelijkheden er zijn om dergelijke praktijken tegen te gaan. Waar het de openbare orde betreft doet het OM samen met de Amsterdamse politie een onderzoek. De direct gedupeerden kunnen zelf ook een aanklacht indienen tegen de makers van de site. Meer kunnen we op dit moment eigenlijk niet over het onderzoek zeggen."


Wat vindt u van deze site?

 


Mail ons uw reactie:

  mail.gif (5987 bytes)


   Naar begin pagina home E-mail Reacties op deze site Toelichting Persberichten Volgende pagina