tineke5.gif (12540 bytes)

De vinger eindelijk weer thuis waar hij hoort!


De vinger van Tineke de Nooij is na lange tijd weer terug waar hij hoort. Althans bijna, hij zit niet aan haar hand, maar prijkt wel op de schoorsteenmantel van de Gooise presentatrice. Achter de vinger schuilt een schrijnend verhaal...

 

 

 

 

 

   tineke1.gif (7371 bytes)
Na afloop van
de overhandiging
van de vinger,
nam Tineke een
glaasje cham-
pagne in haar
veelbesproken
hand.

Hoewel haar voornaam anders doet vermoeden, beschikt Tineke de Nooij (53) niet over tien, maar over slechts negen vingers. Aan haar rechterhand mist de bekende televisiepresentatrice haar middelvinger. Het is een publiek geheim dat het ontbreken van dit essentiŽle lichaamsdeel heeft geleid tot haar vetrek bij Veronica. Rob Out, destijds voorzitter van omroep, kon het niet langer verdragen dat het boegbeeld van Veronica invalide en incompleet was. "Toen Tineke begon bij de radio, was het niet erg", merkte de gewezen omroepvoorzitter op, "maar toen haar mismaakte hand in haar televisieprogramma steeds vaker in beeld werd gebracht, vreesde ik de ondergang van Veronica. Daarbij kwam dat zij met haar Mickey Mouse-handje steeds vaker wijnglazen omklemde. Een slecht voorbeeld voor onze doelgroep."

Nadat adverteerders bij Veronica dreigden weg te lopen, werd Tineke de Nooij ingeruild voor de oergezonde Daphne Dekkers. Tineke belandde na enkele omzwervingen bij RTL, waarvoor zij nog steeds een succesvol programma voor de paranormale medemens presenteert.

Middelvinger
Begin oktober werd ons de vinger, die Tineke zoveel pijn en verdriet bezorgde, anoniem aangeboden. Waarschijnlijk is het de huisarts van Tineke die het exemplaar ons toezond. Hij was immers degene die op 4 januari 1973 de beknelde vinger bevrijdde uit het gootsteenputje waarin Tineke was klemgeraakt. De toen nog slanke Tineke had haar hand in het putje gestoken om haar trouwring terug te vinden. Tijdens de actie raakte haar vinger bekneld. Ter plaatse heeft de huisarts het lichaamsdeel afgezet.

Tijdens het voorval bevond Tineke zich bij Veronica DJ Willem van Kooten, waar zij hard werkte om haar reputatie als Goois matras hoog te houden. Aan het voorval hield De Nooij haar eerste baantje bij Veronica over. Jaren later zou dezelfde vinger tot haar ontslag bij de omroep leiden.

Tineke de Nooij is de eerste Nederlandse televisie diva met een eigen website. Op deze site treft u ondermeer een heerlijk recept voor de bereiding van lange vingers. Klik hier voor het goddelijke recept.

Vier mooie weken lang heeft de vinger in het Rariteitenkabinet mogen vertoeven. Op last van de rechtbank is de vinger teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaresse. Wij wensen Tineke veel plezier met het voorwerp.


   Naar begin pagina home E-mail Reacties op deze site Toelichting Persberichten Volgende pagina